NS op bezoek in Meppel: ‘Mensen zeggen elkaar nog gedag’

In ‘Gewoon een dagje uit’ gaat Julia van de Nederlandse Spoorwegen op zoek naar de beste tips van locals en dagjesmensen. Waar kun je bijzonder dineren en welke verborgen parels moet je écht eens bezoeken? Julia kwam deze maand naar Meppel!

“Een stad in het zuidwestelijke puntje van Drenthe die rijk met in de handel in turf en daardoor allemaal mooie grachten en panden heeft. De stad van de muggenspuiters: Meppel!”, aldus Julia.

Ze vraagt stationsbezoekers naar hun mening over de stad. “Ik vind Meppel heel gezellig”, zegt een van hen, die sinds twee jaar in Meppel woont. “Het is voor mij echt een beetje tussen een stad en dorp in. Dus mensen zeggen elkaar nog snel gedag. De binnenstad is ook erg mooi en oud. Het Staphorsterbos is ook vlakbij en ook erg leuk.”

“Het is een leuke stad om naartoe te gaan. Een leuk winkelcentrum en heel fijne horeca”, zegt een andere bezoeker. “Ik ben een watersporters en daarom is Giethoorn bij uitstek de plek om naartoe te gaan. Dat is maar 20 minuten fietsen vanuit Meppel.”

Andere aanraders die worden genoemd: Kroeg Clouso (‘een klein kroegje net buiten het centrum’), De Beurs (‘het bekendste cafe’) restaurant Sukade (‘chic’) Herberg ’t Plein (gemoedelijk) en het Drukkerijmuseum. “Over het drukken van kranten en maken van papier” en het Stedelijk Museum.

Bekijk hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=0Us8ER8nsiY

Foto NS