Nijeveen maakt zich op voor de feestweek

Nog een paar weken en dan barst het feest in Nijeveen weer los. Van vrijdag 15 tot en met dinsdag 19 juni staan er weer mooie activiteiten en feestavonden op het programma. Voor elk wat wils, voor jong en oud. Voor sportievelingen, kooplustigen, voor feestgangers, voor dansers, voor iedereen. Met het thema: ‘Laot oe Gaon’ is het bestuur van de Oranjevereniging, na vele uren van voorbereiding, er ook dit jaar in geslaagd er een verrassend geheel van te maken.

Nieuw dit jaar is dat de optocht van versierde wagens en fietsen is verplaatst van de zaterdagochtend naar de vrijdagavond. De optocht, die om 19.00 uur van start gaat, is dan ook de start van de feestweek. Vanaf 21.30 uur is er in de feesttent op het vernieuwde evenemententerrein aan de Nieuweweg een optreden van de band ‘Fragment’. Speciale gast deze avond is zanger Eljan de Graaf.

Zaterdag is een echte familiedag. Van 11.00 tot 14.00 uur is er op het feestterrein een spellendag waar duo’s tegen elkaar strijden. Vanaf 13.00 uur zijn er allerlei activiteiten van de Brandweer Meppel die om 14.30 uur een grote demonstratie geeft. De muzikale invulling is van DJ Vinyl Vintage. Tussen 15.00 en 16.00 uur is de prijsuitreiking van de optocht, straatversiering en spellendag. ’s Avonds is er de grote Dragpalace Muzikale Bingo Show. Onderleiding van Rose Murphy, Miss Travestie Holland 2009 kan heel Nijeveen genieten van een spectaculair, avondvullend programma. De populaire coverband ‘Session’ sluit de avond af.

In een feestelijk viering op de zondagochtend staat ook het thema ‘Laot oe Gaon’ centraal. Aan deze tentdienst, onder leiding van dominee Vijko Top, werkt het (black) Gospelkoor ‘Grace & Glory’ mee. ’s Middags staat ‘Dancing with the Nijeveense Stars’ op het programma. Onder leiding van Henk Peter Vos zijn een aantal bekende Nijeveners al wekenlang verschillende dansen aan het oefenen. Zondagmiddag laten zij aan een deskundige jury en een tent vol publiek zien wie de beste danser is. The Ballroom Dance Centre verzorgt dansworkshops op livemuziek van Twilight. Iedereen kan en mag meedoen.

Speciaal voor de ouderen wordt maandag een feestdag gehouden. Om 10.30 vermaakt ras-entertainer Michel van Grinsven iedereen met liedjes, goocheltrucs en buikspreken. Tussen de middag wordt er gezamenlijk gegeten en ’s middags kan men genieten het Hoogeveens Amusementskoor. De jeugd komt daarna aan bod. Om 17.00 uur strijden de basisschoolkinderen van Nijeveen om de felbegeerde medailles tijdens de Kids Molenloop daarna kunnen alle kinderen gezellig naar de Kinderdisco. De kampleiding van DOS ’46 heeft voor de kids een geweldig feest georganiseerd waar gekke dansjes en doldwaze spellen op muziek worden gedaan. De Rabobank Streetrace begint ook om 19.00 uur met de jeugd en de Nijeveners op de mountainbikes en om 20.30 uur gaan de wedstrijdrijders en de Funklasse los tijdens dit sportieve spektakel. De feestelijke dag wordt afgesloten door De Esperando’s en Zwarte Jannes.

Dinsdag bezoekt het poppentheater ‘Inkipinki’ de peuters, de jongste basisschoolkinderen kunnen ’s middags in dorpshuis ‘De Schalle’ genieten van Michel’s Kindershow en in de feeststent laten de oudste groepen zich van hun beste kant zien tijdens ‘Talent in de Tent’. Op deze laatste dag van de feestweek staat traditiegetrouw de jaarmarkt op het programma. Van 14.00 – 20.30 uur presenteren zich naar verwachting een zeventigtal standhouders. De Handelsvereniging Nijeveen heeft dit jaar extra verrassende onderdelen toegevoegd die een bezoek aan de jaarmarkt nog leuker maakt. Om 20.00 uur wordt er gestart met het voetbalspel bij de feesttent waarna het feest wordt afgesloten door optredens van Papa di Grazzi en Ancora.

De kaartverkoop voor de feestavonden is inmiddels online gestart op www.oranjeverenigingnijeveen.nl. Vrijdagavond 8 juni en zaterdagmiddag 9 juni is de voorverkoop in Snack-Plaza Meuleplein en aan de kassa op het feestterrein zijn ook toegangskaarten te verkrijgen. Dankzij de enthousiaste inzet van het bestuur van de Oranjevereniging Nijeveen, alle sponsoren en alle leden van de vereniging is het mogelijk om een feest van deze omvang te organiseren. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de Feestweek Nijeveen mee te beleven. Welkom!

Blijf op de hoogte van al het nieuws en actualiteiten over het Nijeveense feest op www.oranjeverenigingnijeveen.nl, volg ons op facebook: Oranjevereniging Nijeveen of via Twitter @Nijeveensefeest.
https://oranjeverenigingnijeveen.nl/programma-feestweek-2018/

Foto Herry Borrink