Nieuwe reeks Drentstalige podcastserie Praot Drents met mij

Streektaalorganisatie Huus van de Taol en regionale omroep RTV Drenthe komen nu met
een tweede serie. Deze keer zijn er geen vier, maar elf afleveringen opgenomen.

In Praot Drents met mij praat Renate Snoeijing (directeur van het Huus van de Taol) met gasten die in Drenthe geboren of getogen zijn. Hoe zijn ze daardoor gevormd? En wat doen ze vandaag de dag nog met de Drentse taal? En wat doet de taal met de gasten?

De eerste gast in deze nieuwe serie is Nobelprijswinnaar Prof. Dr. Ben Feringa. Hij mag dan de hele dag Engels praten met zijn internationale studenten op de Rijksuniversiteit in Groningen, het Drents is hij nog lang niet verleerd! Feringa: ‘Op het moment dat ik de Hondsrug op rie naor Emmen hen, dan zet ik altied de Piratenzender an, dan heur ik al hiel veul Drents. Dan vuil ik mie geliek weer thuus.’

Andere gasten zijn o.a. schrijfster Ria Westerhuis, ondernemer Peter van Dijk, zanger René
Karst en radiomaker Bert Haandrikman.

Vanaf woensdag 1 september is er elke week een nieuwe aflevering te beluisteren op de bekende podcast-apps en via https://rtvdrenthe.nl/praotdrentsmetmij/podcast .

Foto RTV Drenthe