Nieuws

Nieuwe fietsroute Meppel: Route van Geluk

De gemeente Meppel is een prachtige fietsroute rijker. Stichting Merk Meppel introduceert de Route van Geluk; een 54 km lange tocht die langs meer dan 50 karakteristieke, gastvrije, groene en bijzondere plekken in de gemeente gaat. Deze Plekken van Geluk zijn afgelopen weken, door verschillende Meppelers en Nijeveners, met gekleurde harten aangegeven. Via www.routevangeluk.nl is de fietsroute te volgen en onderweg is er extra informatie beschikbaar over de plekken die men passeert.

Marieke Navarro, voorzitter van de stichting, gaf zondag het online startschot via de social media-kanalen en RTV Meppel. Ook burgemeester Richard Korteland ondersteunt het initiatief van harte en schilderde een blauw hart bij het station. ‘Het liefst hadden we iedereen uitgenodigd om massaal bij de aftrap aanwezig te zijn en waren we met elkaar op de fiets gestapt’, zegt Navarro. ‘Helaas gooit corona roet in het eten. De Route van Geluk is een prachtig uitje voor een zonnige dag of de perfecte gelegenheid om kennis te maken met heel Meppel”.

Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om de Route van Geluk te gaan rijden binnenkort, zegt Marieke Navarro enthousiast.’ Naast deze spiksplinternieuwe fietsroute is ook Ontdekmeppel.nl, de site waar de route en de Plekken van Geluk te vinden zijn, geheel vernieuwd. Samen met de Eventdesk zijn krachten gebundeld.
De Route van Geluk is te vinden op www.routevangeluk.nl, via www.ontdekmeppel.nl en is als folder gratis verkrijgbaar bij Riemer Barth, Woldstraat 5 in Meppel en de Toeristische Informatie Punten in de regio.