Nieuwbouw Nijeveen in de verkoop

Gemeente Meppel begint aan het laatste stuk nieuwbouw van het dorp Nijeveen. Komende maandag wordt begonnen aan de verkoop van 12 kavels voor vrijstaande woningen.

Danninge Erve Zuid II, zoals het project heet, is het laatste stuk van Nijeveen waar nieuwbouw plaatsvindt. Deze wijk vormt straks de zuidwestelijke rand van het dorp. In Danninge Erve Zuid II is plaats voor ruim honderd woningen, maar het dorpse karakter blijft behouden. Op de vrije kavels die vanaf maandag te koop staan kunnen alleen vrijstaande woningen gebouwd worden.

“Dit is dé kans om een prachtige kavel te bemachtigen in het mooie dorp Nijeveen”, vertelt wethouder Robin van Ulzen. “In Nijeveen is het landelijk en ruim wonen, met de stadse voorzieningen van Meppel op fietsafstand. Mensen die op deze unieke plek hun eigen droomhuis willen bouwen kunnen hier aan de slag.”

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven van 31 mei t/m 15 juni 17:00 uur 2021. Daarna worden de kavels toegewezen. Als het nodig is wordt er geloot onder toezicht van een notaris. Om in aanmerking te kunnen komen voor één van de 12 kavels is een verkoopprocedure van toepassing.

Foto Bastian van de Belt