Nederlands mooiste duiventil staat bij Reestoeverschool

Dinsdag is er op de Reestoeverschool in Meppel een nieuwe duiventil feestelijk geopend. De leerlingen van Stad en Esch Praktijkschool hebben tijdens de lessen techniek, houtbewerking en metaal een fantastischeduiventil gemaakt. Sommigen zijn oud-leerlingen van de Reestoeverschool. Vakleerkracht Peter van der Veen is supertrots op de leerlingen en stelt dat het misschien de mooiste duiventil van Nederland is.

De werkzaamheden die de leerlingen leren tijdens de lessen techniek en houtbewerking komen voor in deze opdracht. Tekening lezen, aftekenen, zagen, boren, schilderen, lassen, plamuren en vooral schuren. Ook het aanbrengen van de dakbedekking met bitumen en leislag en zelfs het glas zetten zitten erin verwerkt. De leerlingen metaal hebben het topje van het puntdak gemaakt van rvs tijdens de lessen metaal met het tig lassen.

Een prachtige leerzame opdracht waar de leerlingen van alle leerjaren aan hebben bijgedragen. De leerlingen hopen dat de duiven ook erg blij zullen zijn met hun nieuwe woning. Directeur Johan Veneman is in ieder geval zeer blij met deze mooie aanwinst op de dierenweide van de school.

Foto Ebel Zandstra