Midwinter in de Veldschuur

Op zaterdag 6 januari kan er weer worden meegewandeld vanaf De Veldschuur met de midwinterhoornbloasgroep Kop van Overiessel. Vanaf 15.00 bent u van harte welkom in de Veldschuur Tegen het schemeruur start de wandeling door Zwartewaterklooster o.l.v. de midwinterhoornblaozers “Kop van Overiessel” (in twee groepen – starttijden ca. 16:00 uur en 16:20 uur) Traditiegetrouw komt ieder jaar de midwinterhoornbouwer Gerrit Tijhof op bezoek om zijn ambachtelijk werk te vertonen.

Wie een nieuwe happe nodig heeft of een midwinterhoorn wil kopen, kan bij Gerrit terecht voor raad en daad. In een warme Veldschuur is er ook van alles te doen ; Dit jaar zijn de” breidames “van de vrouwen van Nu te gast en kan de breikunst worden bewonderd , Ben Kant brengt een aantal liederen ten gehore.

Bakker Ton bakt een voedzaam broodje zuurkool en u mag meehelpen en hem daarbij op de vingers kijken. Onder begeleiding van sterrenkundige Wim Verdoold gaan we op zoek naar de ster van de Driekoningen die ergens aan het sterrenfirmament staat. Als het weer het toelaat vertelt Paul Rademaker een Driekoningenverhaal bij het kampvuur en in de stal van Pieter van de Berg vertelt Hennie Meerveld een winterverhaal tijdens de wandeling door Zwartewaterklooster.

De vrijwilligers van De Veldschuur nodigen u van harte uit om onder het genot van een kopje koffie of winterthee even een kijkje te nemen in De Veldschuur.

De toegang is gratis.