Meppeler Meppers verrassen vrijwilligers

De titel “Vrijwilliger van het jaar” ging naar Berry Schuten en Hans Musch werd verrast met de titel “Voorzitter van het jaar”. Na de prijsuitreiking van het Kersttoernooi, dat weer ouderwets leuk was, werd het pas echt spannend. De bekendmaking van Vrijwilliger van het jaar. Quido van Hien had de wisselbeker al ingeleverd voor een opvolger.

Voorzitter Hans Musch gaf aan dat de enige regel bij deze uitreiking was dat het door hem werd bepaald en dat het geen bestuurslid werd. Het werd deze keer niet iemand die uitzonderlijk véél vrijwilligerswerk deed, maar vooral iemand die geen training oversloeg, veel toernooien en competities speelt, zich vaak aanbiedt, altijd bij de ledenvergaderingen aanwezig is met suggesties en vaak met goede ideeën komt. Het was zijn suggestie om iets met VOG te doen. Dat deed het bestuur en vroeg hem vervolgens om vertrouwenspersoon voor de vereniging worden. Berry was zeer verrast en vereerd door de benoeming en de bijbehorende oorkonde en wisselbeker Vrijwilliger van het jaar.

Hans wilde het officiële gedeelte afsluiten, maar werd vervolgens zelf verrast. Namens het bestuur benoemde Herman Rozema hem tot “Voorzitter van het jaar”. Het was de knipoog naar de door Hans bedachte titel. Herman nam de afgelopen 10 jaar door waarin Hans voorzitter was en wat hij daarin had gedaan en had betekend, gekenmerkt door no nonsens en gewoon doen. Het tonen van nieuwe initiatieven en vooral het vinden en behouden van de vrijwilligers waren belangrijke bijdragen van Hans.

Hans gaf vervolgens aan dat hij het voorzitterschap nog wel even wilde voortzetten en memoreerde dat de vereniging in 2020 het 50-jarig jubileum viert. Hij nodigde de leden uit zich te melden voor een comité om er een prachtig jubileum van te maken. Vervolgens werd alles nog eens nabesproken tijdens de nazit.

Foto Quido van Hien