Meppel wil stadsfeest op donderdag 12 augustus

Op 12 augustus is het feest in de straten van Meppel. De Meppeler Handelsvereniging organiseert een evenement. Komende weken wordt meer duidelijk over de precieze invulling.

“12 augustus is een harde datum”, vertel centrummanager Arnold Schuurman. “We gaan een klein en basic evenement organiseren met gezelligheid en muziek op de pleinen en in de straten. Komend weekend gaan we vergaderen over de verdere invulling.”

Het idee komt van ondernemer André Kist. “Een openluchtverkoop lijkt ons erg mooi”, vertelt hij. “We willen soort braderie creëren in de binnenstad met veel kraampjes. Misschien dat we daar de pleinen in mee krijgen. Op de Groenmarkt kunnen we misschien iets doen met muziek en theater.”

De vergunning is er nog niet. Die wordt komende week aangevraagd. “Maar de versoepelingen gaan hard nu, dus we kijken het met vertrouwen tegemoet”, aldus Kist. “Door corona konden we niets doen. Nu de versoepelingen intreden staan we te springen om weer iets te doen.”

Festival van de vrijheid in september
Daarnaast werken Kist en Schuurman aan een feestweekend in september. “Vanaf 23 september vervallen waarschijnlijk veel regels”, vertelt Kist. Daarom willen we in dat weekend donderdag tot en met zondag elke dag iets organiseren. Elke dag krijgt dan een eigen thema. Er komt straattheater, lekker eten en iets voor kinderen. Het wordt niet gigantisch hoor, we houden het kleinschalig voor Meppelers onder elkaar. Feesten omdat we weer vrij zijn om te bewegen.”

Foto RTV Meppel (DMD 2019)