Meppel verdient een eigen Omroep

Meppel is een stad met allure. Een stad met uitstraling, lichtjes stad. Mokum van het Noorden. Daar houden we van…toch? Diep Geluk ……. Zo’n stad verdient toch een eigen Omroep? Eigen lokale journalistiek. RTV Meppel is die nog bloeiende lokale Omroep die voor iedereen beschikbaar Radio, TV en Internet verzorgt. Dat willen we graag zo houden. Maar dat kost tegenwoordig aanzienlijk meer dan 35 jaar geleden toen we begonnen. Bijdragen vanuit de overheid zijn wat de lokale omroep betreft nog steeds op die tijd gebaseerd.

Maar wat te denken van het volgende lijstje? De NPO ontvangt ca. € 47 per inwoner, de regionale omroep iets van € 18 en uw lokale omroep? 64 cent per inwoner. Jawel 64 cent, daar moeten de meer dan 120 vrijwilligers van RTV Meppel het mee doen. Daar moet veel zelf verdiend geld bij. En als dat er niet komt? Daar willen we niet aan denken…….onze stad zonder eigen Omroep? De Gemeente Meppel is ons welgezind en samen kijken naar oplossingen en partners. Maar ook uw hulp is welkom. Bijvoorbeeld als donateur.

Zo’n 1000 Meppelers zijn u al voorgegaan als donateur. Op www.rtvmeppel.nl onder de rubriek “over ons” vindt u meer informatie over giften en gaven die aftrekbaar zijn. RTV Meppel is erkende ANBI Stichting. RTV Meppel is er voor Meppel e.o.