Meppel gaat handhavend optreden tegen busjes

Tot ergernis van veel inwoners en middenstanders in de binnenstad rijden distributeurs die winkels en horecagelegenheden bevoorraden steeds vaker buiten de ‘venstertijden’ waarbinnen dat is toegestaan door het winkelgebeid van Meppel. De busjes met goederen die afgeleverd moeten worden staan langere tijd met draaiende motor in de straat en het winkelend publiek moet door de stinkende uitlaatgassen heen lopen.

Sterk Meppel heeft hierover mondelinge vragen aan het college gesteld over busjes die met draaiende motor op de promenade of de pleinen staan en de winkels bevoorraden. Het college herkent het probleem dat er steeds meer busjes op drukke momenten zonder noodzaak door voetgangersgebied rijden en gaat hier de komende tijd actief mee aan de slag. De ondernemers krijgen het verzoek om hun distribiteurs te informeren over de tijden waarop de winkels en horecagelegenheden bevoorraad mogen worden (van ‘s avonds 18.00 uur tot ‘s morgens 11.00 uur). Daarna wordt er handhavend opgetreden tegen de overtreders.

Eerst waarschuwend, daarna verbaliserend. Als bedrijven buiten deze venstertijden in het gebied moeten komen, bijvoorbeeld omdat het om bederfelijke waar gaat, hebben ze een vergunning nodig. Stem is erg blij met deze toezegging van het college.

Raadslid Eduard Annen, ‘Wij kregen een aantal klachten en hebben ook zelf geconstateerd dat het erg vervelend is als deze, vaak stinkende, busjes op de drukke momenten door de binnenstad rijden. Het college gaat dit nu langere tijd in de gaten houden en indien nodig handhavend optreden. Hopelijk draagt dit bij aan een nog veiligere binnenstad waar mensen graag verblijven.’

Foto Hans Wolff “Binnenstad Meppel een mooie zomerdag”