Meppel Deelt. En … hoe!

Woensdagmiddag werd de tweede editie van Meppel Deelt gehouden. Dit jaar in de Grote Kerk in Meppel. Een sfeervolle middag waar veel mensen op af zijn gekomen. Meppel Deelt is georganiseerd om mensen die het financieel moeilijk hebben te helpen en een fijne middag te bezorgen. Het initiatief van de Meppeler Uitdaging is samen met het team van de Geweldige Wijk en de studenten van het Ondernemerspunt op poten gezet.

Ook dit jaar heeft het Meppeler bedrijfsleven genereus gedeeld en gingen de bezoekers met een goedgevulde goodiebag naar huis. Maar voordat dit het geval was, kon men eerst genieten van een kop warme snert of soep met daarbij verschillende lekkernijen. Ondertussen lieten verschillende modellen zien dat men met een kleine beurs ook leuk gekleed kan gaan. De enthousiaste Meinou Teijken presenteerde de modeshow ‘Hip met de kleine knip’. De kleding hiervoor is beschikbaar gesteld door kledingwinkels uit Meppel en werd later gedeeld.

De meiden van de Bollywood groep verzorgden een prachtige danceshow en clown Sem en circusartiest Anna zorgden voor een lach op het gezicht van iedereen. Menigeen heeft een nieuwe coupe voor deze winter en de schoonheidsspecialiste zorgde voor het complete plaatje. Bij diverse Meppeler instanties, zoals de Platform Sociaal Domein, Schuldhulpmaatje, Jeugd Sportfonds, Speel-o-theek, Meppel voor Elkaar kon men terecht voor informatie en er werd een CV-check aangeboden. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.

De Meppeler Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat uitdaagt om maatschappelijk betrokken te ondernemen door stichtingen en verenigingen te ondersteunen. Meppel Deelt is hier een mooi voorbeeld van. De organisatie kijkt terug op een succesvolle middag en verwacht hier volgend jaar een vervolg aan te geven. Meer informatie over Meppel Deelt en de Meppeler Uitdaging is te vinden op www.meppeleruitdaging.nl

Foto Tineke Knorren