Nieuws

Meppel blij met ‘veilige staking’

Rogat speelde maandag een rol in een landelijke actiedag van het beroepsgoederenvervoer. Op het parkeerterrein bij Wegrestaurant De Raket maakten werknemers uit die branche zich hard voor een betere cao. Gemeente Meppel is erg blij met het veilig verloop van de staking.

“Rondom de staking is erg goed gecommuniceerd”, reageert de gemeente. “Het is ruim van tevoren aangevraagd en daardoor hebben we goed kunnen overleggen. Op de dag zelf heeft iedereen zich aan de corona-maatregelen gehouden. Het gaat de afgelopen maanden vaak over de dingen die niet kunnen. Hier heeft iets plaatsgevonden wat goed gegaan is. Dit toont aan dat ook in tijden van corona het goed mogelijk is om je mening te laten horen. Dan is het wel zo aardig om daar een compliment voor te maken.”

Naast Rogat waren er tegelijkertijd bijeenkomsten in Nieuwegein, Weert en Zevenbergschen Hoek. De acties werden omschreven als ‘drive-instakingen’. De stakers keken vanuit hun eigen auto naar een groot scherm, waarop de livestream uit Nieuwegein is te was. “Op deze parkeerplaats in Rogat kunnen we maximaal honderd mensen ontvangen”, vertelt Eddy Veltink, vakbondsbestuurder van FNV Transport & Logistiek. “In verband met vergunningen was het simpelweg niet mogelijk om iedereen ontvangen.”

Foto FNV