Nieuws

Marathonuitzending op Koningsdag

Inwoners van de gemeente Meppel hoeven zich niet te vervelen op Koningsdag. Op initiatief van het Oranjecomité hebben verschillende groepen de handen ineengeslagen voor een feestelijke marathonuitzending op de lokale zender.

De weersverwachting voor Koningsdag 2021 belooft nog niet veel goeds: Er staat momenteel een schamele 12 graden in de boeken. Wie daarom binnen wil blijven kan op dinsdag 27 april van 08.30 tot 19.30 uur terecht bij RTV Meppel en op de speciale website koningsdagmeppel.com. Daar zorgt een scala van inwoners voor vertier.

Fitnesskoningin
Meer dan tien uur lang komen tal van onderwerpen en mensen voorbij. Zo zijn er bijdragen van illusionist en influencer Beau Potman, poppenspeelster Elly Bakker, Wakker Nijeveen, Meester Sander en muziekjournalisten Bert Middelbos en Wouter Bessels. Fitnesskoningin Olga Commandeur verzorgt het programma ‘Meppel in Beweging’, er is aandacht voor urban street sports en Radio 2 DJ’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof zijn te zien in een show geïnspireerd op de Top 2000.

Ook te gast zijn burgemeester Richard Korteland, de voorzitters van de Meppeler voetbalclubs en Mas Boom, Kamerheer van Koning Willem-Alexander.

Amsterdam
In de uitzending is veel plaats ingeruimd voor muziek. Zo zijn er optredens van Soul Mosquitos, De Dikdakkers, de Heinoos, popkoor Meppel, The Voice of Holland-finaliste Daphne van Ditshuizen, stadsdichter Justin Westera, chansonnier Ken Besuijen, muziekvereniging De Bazuin en entertainer Willem Spans, live vanuit Café de Beurs.

Vorig jaar kon het muziekfeest Mokum in Meppel niet doorgaan, reden voor café-eigenaar Jaap de Boer om onder het motto ‘Mokum voor Meppel’ af te reizen naar Amsterdam om daar de artiesten op te zoeken. Ook worden er diverse liederen gezongen en natuurlijk ontbreekt de traditionele aubade niet. Voorafgaand aan de aubade worden in alle verzorgingshuizen Oranjesoezen bezorgd.

Dronebeelden van scholen
Aan alle basisschoolleerlingen in Meppel is een oproep gedaan om korte Koningsdagfilmpjes in te sturen. Deze zullen de hele dag te zien zijn in de uitzending. Ook gaan de kinderen van alle basisscholen in de gemeente hun schoolpleinen inkleuren, waarvan luchtopnamen worden gemaakt met een drone.

7500 euro aan prijzen bij de bingo
Deze maand worden in Meppel en Nijeveen huis-aan-huis bingokaarten verspreid, waarmee op Koningsdag gratis kan worden meegespeeld met de Bingo. Het is mogelijk om extra bingokaarten te bemachtigen door aankopen te doen bij winkels met een Koningsdagposter achter hun ramen. Er zijn diverse rondes, zoals de Familie Bingo en de Muziek Bingo. In totaal is er voor meer dan 7500,- aan Oranje Meppelbonnen te winnen! Deze speciale waardebonnen kunnen worden gebruikt bij winkels in Meppel en Nijeveen.

Het Koningsdagprogramma wordt gepresenteerd door Ton Henzen (ochtend) en Boudewijn Koops (middag).

Foto Leo de Harder (archief 2018)