Magazine biedt leerlingen afleiding en tips

De schoolmaatschappelijk werkers van Welzijn MensenWerk gaan in de eerste helft van februari zelf samengestelde magazines rondbrengen in Meppel en Westerveld bij scholieren die bekend zijn bij de welzijnsorganisatie. Basisscholieren ontvangen het magazine in de eerste week van februari, in de tweede week is het voortgezet onderwijs aan de beurt. Het magazine bevat onder andere ideeën voor films en series, andere ontspannende bezigheden en tips voor het omgaan met stress.

Schoolmaatschappelijk werkers Melissa Jansma en haar collega’s houden tijdens de lockdown zo goed mogelijk telefonisch en online contact met de leerlingen en hun ouders. ‘’Dat lukt, maar toch geven de kinderen aan dat ze ons ook graag weer fysiek willen zien. Door het magazine thuis te brengen, is er in ieder geval weer zo’n contactmoment, op 1,5 meter uiteraard.’’ Het schoolmaatschappelijk werk biedt professionele hulp aan kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar en hun ouders bij het omgaan met of het oplossen van verschillende problemen.

Na het opheffen van de lockdown zullen de schoolmaatschappelijk werkers weer met regelmaat op de scholen aanwezig zijn. Voor meer informatie over het schoolmaatschappelijk werk is Welzijn MensenWerk van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar via tel. 085 – 273 14 44 of per e-mail info@welzijnmw.nl