Cultuur

Luistercursus Nieuwe kijk op Muziek in Ogterop

Luistercursus Nieuwe kijk op Muziek voor het eerst in Schouwburg Ogterop Meppel. De luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek- herfsteditie ‘23- door Muziekverteller Brechtje Roos start op 20 september in Meppel. Nieuwe Kijk op Muziek is dé luistercursus voor nieuwsgierige muziekliefhebbers met zin in verdieping. Extra feestelijk: Brechtje- van origine Drentse- staat voor het eerst met de luistercursus op Drentse bodem.

De cursus bestaat uit vijf lessen. Aan de hand van uiteenlopende muziekfragmenten geeft Brechtje Roos context en luistertips. Vanuit allerlei invalshoeken laat ze de gelaagdheid van muziek doorvoelen en herkennen. Dat betekent: luisteren tussen de noten door! Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog – al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand – maar een bezielende, associatieve les die binnenkomt. Zo groeit je kennis en daar heb je je verdere luisterleven plezier van! Voorkennis is niet nodig, maar mag wel!

‘Muziekverteller Brechtje Roos heeft een mooi en persoonlijke aanpak. En dat zie je aan de publieksreacties! Haar intensiteit, betrokkenheid en enthousiasme komen over bij het publiek.’ Bart Schneemann- artistiek leider Nederlands Blazers Ensemble.

Elke les is afwisselend met altijd een paar vaste onderdelen: het ontrafelen van een bepaald muziekfragment, vergelijken van verschillende stijlen en altijd is er ruimte voor de actualiteit, gelinkt aan muziek. Dat kan een bericht in de krant zijn, een persoonlijke ervaring of een thema dat speelt. En zijn er deelnemers die zelf een muziekstuk inbrengen, dat past bij dat thema, dan wordt dat ter plekke online opgezocht en beluisterd. Voor de napret ontvangen luisteraars na elke les de luisterlijst, zodat in eigen leunstoel nog eens herbeluisterd kan worden. Data 20 & 27 september, 4, 11 & 18 oktober, 16u- 17.30u

Informatie:
https://www.schouwburgogterop.nl/programma/luistercursus-nieuwe-kijk-op-muziek-brechtje-roos-484/20-09-2023-16-00

Tekst/foto studiohoor.nl