Exposities

‘Lest Best’ – afscheid van een mooie plek

Van donderdag 7 april tot en met zaterdag 30 april sluiten we als Galerie Steenwijk een periode van 10 jaar af op de huidige locatie boven de bibliotheek aan de Meppelerweg. Binnenkort gaan we namelijk verhuizen naar de begane grond van ditzelfde gebouw.

Nog één keer kunt u werk van een grote groep kunstenaars uit onze regio bekijken op deze plek onder de noemer ‘Lest Best’. Drieëndertig kunstenaars hebben werk ingeleverd om deze expositie mogelijk te maken. We wilden daarmee uitbeelding geven aan de enorme diversiteit van kunst die er de afgelopen jaren te zien is geweest. Van tekening tot olieverf, beelden, keramiek, edelsmeedwerk en talloze andere uitingen van creativiteit.

Daan Vastgoed heeft sinds eind 2021 het pand van de Rabobank overgenomen. Er ligt een prachtig plan waarin alle openbare partijen die nu in het gebouw gevestigd zijn – waaronder de galerie – een nieuwe plek krijgen. Met een beetje weemoed nemen we graag met u afscheid van deze mooie locatie, maar pakken straks de kwast zo snel mogelijk weer op met een volgende expositie op de begane grond.

Meer informatie en de lijst van deelnemers is te vinden op onze website: www.galeriesteenwijk.nl Wees van harte welkom! De toegang is zoals altijd gratis. Open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30-17.00 uur en zaterdags van 10.00-12.30 uur. Er is een lift aanwezig.

Foto Galerie Steenwijk