Kunstveiling tijdens Samenloop voor Hoop

Aanstaande zaterdag en zondag wordt de tweede Samenloop voor Hoop gehouden. Een wandelestafette van 24 uur met als doel met elkaar stil staan bij kanker, vieren van het leven en geld inzamelen voor de kankerbestrijding. Alhoewel de overlevingskansen stijgen, overlijden nog teveel mensen aan de gevreesde ziekte in zijn vele verschijningsvormen. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft of er aan overleden is. Onderzoek is dus dringende noodzaak.

Aan de wandelestafette doen 19 teams mee met ruim 300 deelnemers. Ook vanuit de gemeenteraad is er een team gevormd. Dit team zal niet alleen 24 uur wandelen, maar ook een kunstveiling houden. Bekende Meppeler kunstenaars als Therese Brals, Sarah Creek, Francis Kilian, Marja Logtmeijer, Hans Emmelkamp, Jet Brand, Manja Cornelissen, Jan Anne van der Laan, Pim Stallman, Gerda Pier, Wiedy Jacobs, Gerda Elsenaar en Dineke Kraaijeveld stellen belangeloos een kunstwerk ter beschikking.

De veiling wordt a.s. zaterdag 1 september om 20.00 uur op het podium in het Wilhelminapark gehouden. Veilingmeester is burgemeester Richard Korteland. Op de kabelkrant van RTV Meppel ziet u deze week steeds foto’s van de werken die geveild worden.