Cultuur

Kunstbende Drenthe aanmelden t/m vrijdag 1 april

Jongeren van 13 t/m 18 jaar oud kunnen nog tot en met vrijdag 1 april een act aanmelden voor het wedstrijdtraject van Kunstbende in Drenthe. Een nieuwe ervaring opdoen, optreden op een podium, feedback krijgen van professionals, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen zijn de voornaamste redenen om mee te doen. De voorronde in Drenthe vindt plaats op zondag 10 april en is voor de categorieën Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Aanmelden kan via Kunstbende.nl.

Het voortraject van Kunstbende Drenthe met gratis workshops is inmiddels afgerond en het is tijd voor het wedstrijdtraject met de voorronde op 10 april in Schouwburg Ogterop in Meppel, waar jongeren mét feedback zichzelf op diverse manieren nog verder kunnen ontwikkelen op creatief gebied. Dit jaar mogen de jongeren ook weer live worden aangemoedigd door live publiek.

Winnaars van de voorronde op 10 april krijgen onder andere een coachingstraject aangeboden en alle 1e prijswinnaars stromen door naar de landelijke finale op zondag 26 juni in Amsterdam. Aanmelden voor de voorronde van Drenthe kan nog tot en met vrijdag 1 maart via kunstbende.nl.

KUNSTBENDE
Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. In de online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Via tutorials en workshops kun je nieuwe skills leren, op het prikbord kun je oproepjes plaatsen voor nieuwe bandleden, modellen, videoclipmakers etc. En natuurlijk als kers op de taart is er het wedstrijdtraject waar jongeren podiumervaring kunnen opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de finale. Finalewinnaars showen hun werk op een mainstage, van Mysteryland tot Oerol.

Foto Hesterliena Wolthuis