Koningsdag 2018 in Meppel thema “Wild West”

Het Oranjecomite Meppel heeft voor de komende Koningsdag weer een gevarieerd programma opgesteld. Een volledig overzicht vindt u op oranjecomitemeppel.jimdo.com. Hieronder een samenvatting: Kerkplein vanaf 9.30 uur de Aubade, de Rommelmarkt start om 8 uur in de Hoofdstraat en duurt tot 13.00 uur. Op de Wheem vanaf 10 uur tot 13.30 u Kindercircus Okidoki. Op de Groenmarkt Meppel Actief met trekrodeo en blaaspijpschieten. Verder kunst en sneltekenen. Op het Prinsenplein vanaf 10 uur de Bazuin.

Vanaf 13 uur Mokum bij de Herberg t Plein. Een keur aan Amsterdamse Artiesten. Door de stad vindt u de Durango line en show dancers. Het Bleekerseiland wordt omgetoverd in een Western Eiland vanaf 10 tot 13.30 uur. Op de Stoombootkade de vrijmarkt/vintage markt. Slotplantsoen Alexanderfestival van Zodus vanaf 13.00 uur. Optredens van de Meppeler Muiters in Irene en Reestoord. Oude gereformeerde kerk vanaf 19 uur familie concert DJO, ‘s Middags muziek op de pleinen. Gratis parkeren in de stad en winkels open 10-16 uur.

Verder: in Dock 44 een DJ contest van 19 tot 23 uur, in studio Gala een Oranje Bridgedrive en afgesloten wordt met een groot Oranjevuurwerk in het Wilhelminapark vanaf 21.35 uur met dank aan het Waarborgfonds.

Foto Ebel Zandstra