Kom meer te weten over Bach’s meesterwerk: de Mattheus Passion

Op uitnodiging van Sluuspoort en SAKZ komen Hendrik Snel en Janolda Hogendorf uit Meppel op woensdag 22 maart naar Zwartsluis. In de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat verzorgen zij een speciale avond rondom de Mattheus Passion. Deze avond begint om 19:30 uur. Hendrik Snel en Janolda Hogendorf brengen respectievelijk op piano en dwarsfluit verschillende hoogtepunten uit de Mattheus Passion ten gehore. Daarnaast wordt veel verteld over deze compositie van Johann Sebastiaan Bach.

Hendrik Snel en Janolda Hogendorf brengen respectievelijk op piano en dwarsfluit verschillende hoogtepunten uit de Mattheus Passion ten gehore. Daarnaast wordt veel verteld over deze compositie van Johann Sebastiaan Bach. Wat heeft Bach met bepaalde muzieknotaties bedoeld? Hoe bracht hij tekst en muziek bij elkaar? Waarom liet hij het ‘Herr, bin ich’s?’ elf keer zingen? Ook de getallensymboliek komt aan bod. Verder wordt het publiek uitgenodigd om een aantal koralen mee te zingen. Na deze avond zal men bewuster naar een uitvoering van de Mattheus Passion gaan luisteren om er nog intenser van te kunnen genieten.

De entreeprijs voor deze muzikale en leerzame avond is tien euro, inclusief koffie/thee. Reserveren is vanaf 1 maart mogelijk, uitsluitend via mail: info@sluuspoort.nl. Met opgave van het aantal gewenste kaarten en vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Gereserveerde kaarten kunnen op 22 maart tussen 18:45 en 19:15 uur worden afgehaald bij Sluuspoort (Handelskade 25). Hier vindt die avond ook de losse kaartverkoop plaats.

Tekst Sluuspoort, aangeleverde foto