Regio

Kinderen koken ‘boergondische lunch’

Deze week is het Dutch Food Week met als thema ‘Wat eten we?’. Samen en gezond koken en genieten van eten wordt in onze huidige wereld misschien wel belangrijker dan ooit. Deze verbinding staat dit jaar centraal. Elk jaar organiseren provincie Drenthe, De Boer op Noord en Jong Leren Eten Drenthe ‘Boergondisch koken’ op Drentse boerenbedrijven tijdens de Dutch Food Week. Met als doel leren waar je eten vandaan komt en koken met producten van dichtbij. Dit jaar staken we Boergondisch koken in een nieuw jasje.

We stelden begin oktober 50 gratis ingrediëntenboxen beschikbaar voor kinderdagverblijven en BSO-locaties. In deze box zaten alle ingrediënten om samen met de kinderen een heerlijke boerenlunch te maken. Uit onderzoek blijkt dat voedselonderwijs op de opvang en school helpt bij de ontwikkeling van een gezond en duurzaam voedingspatroon. Kinderen die meer weten over hun voedsel (herkomst, productiewijze, samenstelling of bereiding) hebben een grotere kans op een gezond voedingspatroon.

Foto IVN