Kick-out feest ZomerOndernemers

Een groep van 23 jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn deze zomervakantie in de regio Meppel, Steenwijk, Staphorst en Westerveld, wegwijs gemaakt in ondernemen. Met hulp van professionele coaches leerden ze tijdens het zes weken durende project “De ZomerOndernemer” hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.
Het project is begin van de zomervakantie begonnen met een driedaagse training bij de Rabobank in Meppel. Het enige wat de deelnemers nodig hadden is een bedrijfsidee en voldoende motivatie om gedurende de zes weken schoolvakantie volop aan de slag te gaan.

Dankzij de steun van Rabobank Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en gemeente Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld was deelname aan het project gratis. De jongeren kregen zelfs een startsubsidie tot 250 euro, om aan de slag te kunnen met de uitwerking van hun bedrijfsplan.
“Wij denken dat je ondernemerschap alleen kunt leren door te doen”, zegt projectleider Liesbeth Kingma. “Ze gaan concreet aan de slag met hun bedrijfsplan, we vertellen over de haken en ogen, geven tips en workshops en we zorgen ervoor dat ze in contact komen met ondernemers uit het regionale bedrijfsleven die ook nog fungeren als Business Buddy.”

Vrijdag 31 augustus is het Kick-out feest in de Rabobank Blankenstein Meppel. Deze middag zullen jongeren zich met d.m.v. een stand presenteren. Daarnaast is er een plenair programma waarmee de jongeren de gasten zullen inspireren met hun verhalen en ideeën. Verder wordt er een winnaar gekozen die doorgaat naar de landelijke finale. Hoe mooi zou het zijn als iemand uit onze regio doorgaat en wint?
Het Kick-out feest is open voor gasten. Ben je nieuwsgierig en wil je je laten inspireren? Geef je dan op via mss@zomerondernemer.nl