Kerkcafé met thema “Verwarde Mensen”

Uitnodiging Kerkcafé. Maandag 19 november – 20.00 uur. Ontmoetingsruimte – Geref. Kerk Nijeveen

Het platform ethisch-maatschappelijke vraagstukken Nijeveen organiseert op maandagavond 19 november een gespreksavond met het thema ‘Verwarde mensen’ in het Kerkcafé in de Gereformeerde Kerk. Speciale gasten deze avond zijn wethouder Henk ten Hulscher van de gemeente Meppel en Henk Timmer van Stichting Welzijn Mensenwerk Meppel/Westerveld.

We horen veel over verwarde mensen. Vroeger waren daar oplossingen voor. Er waren opvangmogelijkheden, waar de mensen werden verzorgd (denken we). Er was meer geld beschikbaar voor de opvang van verwarde mensen. Nu zwerven ze maar op straat en niemand kijkt naar ze om. Verwarde mensen zorgen voor overlast. De politie is het zat om altijd maar weer te moeten opdraven om overlast gevende verwarde mensen tot de orde te roepen en op te vangen. Er moet een speciale ambulance komen met psychisch geschoolde medewerkers om de politie te ontlasten in de opvang van verwarde mensen.

Zo maar een aantal kreten die we de laatste tijd veel tegenkomen in de media. Op die manier wordt er gesproken op verjaardagen en andere feestjes. ‘Het is toch een schande dat de overheid daar niets aan doet’. Maar doet de overheid niets? Zijn er geen hulpverleners meer voor verwarde mensen. Hebt u zelf te maken met iemand in uw omgeving die zichzelf niet meer kan redden? Iemand die de wereld om zich heen niet meer snapt?

Het platform nodigt iedereen uit om zich te laten voorlichten door deskundigen. Want hoe zit het nu echt? Wethouder Henk ten Hulscher, verantwoordelijk voor sociale zaken legt het gemeentelijke beleid uit. Henk Timmer vertelt vanuit zijn werkervaring hoe de omgang met verwarde mensen door zijn Stichting Welzijn Mensenwerk wordt gerealiseerd. Ook heeft men de mogelijkheid om samen verder te praten over de eigen vragen op dit gebied. De avond in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpsstraat 7 in Nijeveen begint om 20.00 uur.

Foto Pixabay.com