Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur

Elk jaar reikt Stichting Kunst & Cultuur de Drentse Talentprijs Cultuur uit. Kandidaten kunnen vanaf nu worden voorgedragen via talentprijs@kunstencultuur.nl

Schrijvers, acteurs, filmers en bijvoorbeeld muzikanten kunnen zichzelf ook kandidaat stellen als zij in 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd. De Talentprijs is voor aanstormend talent in de cultuursector. Aan de prijs is een bedrag van 2500 euro en een sculptuur verbonden. De prijs wordt in april uitgereikt, nadat een landelijke jury een keus heeft gemaakt uit drie genomineerden.

De dertiende keer
De Drentse Talentprijs Cultuur wordt in 2023 voor de dertiende keer uitgereikt. De meeste prijzen gingen de afgelopen jaren naar individuen, maar de prijs kan ook naar een duo of groep gaan. Zo ging in 2011 de prijs naar het muziekduo Tangarine, en in 2012 naar bigband Want2Sing. In 2021 was de prijs voor de rockband Blackbriar. Vorig jaar ging filmmaker Okki Poortvliet er met de prijs vandoor.

Met de jaarlijkse uitreiking van de Talentprijs zet Stichting Kunst & Cultuur de meest opvallende talenten in de schijnwerper. Er wordt een Drentse vakjury samengesteld die alle inzendingen beoordeelt. Drie kandidaten worden voorgelegd aan de landelijke jury. Deze jury wijst de uiteindelijke winnaar aan. De kandidaat die de meeste potentie heeft zich verder te ontwikkelen en door te groeien naar een nationaal podium ontvangt de eerste prijs. De twee overgebleven genomineerden gaan naar huis met 500 euro.

Tekst/ foto K&C (Okki Poortvliet winnaar 2022)