Cultuur

Jubileumconcert Kamerkoor Cigale op 14 oktober

Op zaterdag 14 oktober 2023 viert Het Meppeler Kamerkoor Cigale het 40-jarig bestaan. Vanzelfsprekend wordt dat gevierd met een concert en wordt uitgevoerd in de: Kruiskerk, Thorbeckelaan 73 te Meppel. Aanvang: 20:00 uur
d.d. 14 oktober 2023 Feestelijker dan met werk van de componist Antonio Vivaldi kan bijna niet. Er staan maar liefst vier composities van hem op het programma en door de begeleiding met het orkest Musica Michaëlis wordt het echt een feest om naar te luisteren.

De realiteit van alledag vraagt echter ook om ingetogenheid en bezinning en daaraan geeft Cigale invulling door een à capella werk van Arvo Pärt. Het concert wordt afgesloten met twee complementaire werken van de jonge componist Ola Gjeilo, waarin de drijvende kracht van de liefde en die van de zielsinspiratie bezongen worden, bronnen van/voor de Kunsten.

Aan deze nummers werkt ook Mannes Hofsink mee. Musica Michaëlis levert bovendien ook bijdragen zonder het koor. Dit uitgebreide jubileum-concert staat onder leiding van Marion Bluthard, de vaste dirigent van Cigale.
Zie voor kaarten de website van Cigale (meppelerkamerkoor.nl) of bestel direct via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/cigale

Tekst/foto eigen