Ondernemend

Je eigen strandtent: richt je tuin zomers in met deze tips

Commerciële partnerbijdrage

In de zomer wil je zo veel mogelijk in je tuin vertoeven. Steeds meer attributen die voorheen alleen in huis stonden, staan nu ook buiten. De inrichting van onze buitenplaats blijft niet meer beperkt tot een tuinset en planten. Strandtenten, waar hele openlucht-huiskamers worden gecreëerd, dienen vaak als voorbeeld. Met deze tips maak jij ook zo’n fijne loungeplek van je tuin!

Loungebed en banken
Naast het eetgedeelte maak je ruimte voor lagere meubels, om de hele dag op te luieren. Een hoek met loungemeubels zoals je die op de website van Heuts vindt – zoek daar even op de term loungebed tuin om je te laten inspireren – is de plek waar je op vrije dagen in het zonnetje ligt te lezen en zo nu en dan even je ogen sluit.

(Oude) koelkast in de schuur
Heb je een oude koelkast? Zet hem dan in de schuur. Mits de koelkast natuurlijk niet te veel energie verbruikt, is het een fijne plek om in de zomer iets te drinken te pakken. Bewaar hier alleen verpakte consumpties in. Dit is ook handig tijdens tuinfeestjes, omdat men dan zijn eigen drankjes inschenkt en dit niet in jouw keuken hoeft te doen. Gebruik je hem in de winter niet, zet hem dan uit.

(Wand)kleden en schaduwdoeken
Natuurlijk regent het af en toe, dan haal je kleden en andere stoffen accessoires gewoon even weg. Wie weet denk je om die reden aan een overkapping. Een meer betaalbare tip is een partytent of schaduwdoek, die spullen grotendeels droog houdt. Met name die laatste geeft het knusse idee van een bedoeïenentent, als je hem onder een aflopende hoek vastmaakt tussen de gevel, de schutting en het grasveld. Dan loopt eventueel regenwater op de juiste manier weg.

Meer leven in de tuin met een vijver
Een oude cementbak, wat plantjes en water: meer heb je niet nodig om een levendige plek in je tuin te creëren. Er komen libellen op af, kikkers en wie weet salamanders. In gekochte waterplanten zitten niet zelden verstekelingen die de boel schoonhouden, de o zo nuttige poelslak. Je kunt ze ook ‘los’ aanschaffen, maar let erop dat je dit diervriendelijk doet. Ze gaan immers alle algen voor je opeten.

Verlichting
Wat is er lekkerder dan in de zomer tot ‘s avonds laat buiten zitten? Met verlichting wordt de tuin niet alleen sfeervoller, maar kun je ook werken, een boek lezen of een spelletje doen. Denk aan snoeren met (gekleurde) ledlampjes, lampions en andere eyecatchers en je eigen strandtent is compleet!