Intocht Sinterklaas Meppel

Over een paar dagen is het weer zover! Sinterklaas komt aanstaande zaterdag 16 november met veel Pieten en veel (pakjes)boten naar Meppel. Rond 13.00 uur hoopt hij met zijn gevolg bij de Meppeler Sluis te arriveren waar de boten vervolgens worden geschut. Via de Harm Smeengekade en Galmanspad vaart het gezelschap vervolgens door de Heerengracht naar de Prinsengracht waar Sinterklaas ter hoogte van de oude Gasfabriek rond 13.30 uur met zijn boot zal aanmeren en wordt ontvangen door de burgemeester Richard Korteland.

De intocht mag zich altijd verheugen op heel veel bezoekers. De Meppeler Handelsvereniging (MHV) zet daarom een groot aantal stewards in om de intocht veilig en soepel te laten verlopen. De stewards dragen fel gekleurde hesjes. De organisatieleiding adviseert ouders op tijd aanwezig te zijn en hun mobiele telefoonnummer in de hand van hun kind te schrijven. Bij een eventuele vermissing kan het kind dan snel met de ouder worden herenigd. Ook aan kinderen met een glutenvrij dieet is gedacht. Er lopen pieten mee met een groene zak met glutenvrije pepernoten.

De rijtoer gaat van de Prinsengracht, Prinsenplein, Grote Kerkstraat, De Wheem, Woldstraat, Noteboomstraat, Slotplantsoen, Touwstraat, Kruisstraat, Hoofdstraat, Brouwersstraat, Kleine Oever naar het Kerkplein waar het grote Sinterklaasfeest plaatsvindt. Aankomst op het Kerkplein tegen 14.30 uur

Foto Leo de Harder