Intocht Sinterklaas in Meppel

Evenals voorgaande jaren komen Sinterklaas en zijn Pieten ook dit jaar weer naar Meppel. Dit jaar zal hij op zaterdag 17 november rond 13.00 uur aankomen bij de Meppeler Sluis, waarna hij met zijn gevolg via de Sluisgracht en Heerengracht richting de Prinsengracht zal varen waar hij rond 13.30 uur zal arriveren.
Daar wordt Sinterklaas ontvangen door Burgemeester Richard Korteland van Meppel en uiteraard heel veel kinderen, (groot) ouders en vrienden. Na een welkomstwoord van de Burgemeester volgt een feestelijke rijtoer door de binnenstad. Routebeschrijving is te zien via de website www.grotetrekmeppel.nl
Het grote Sinterklaasfeest vindt dit jaar plaats op de Wheem waar Sinterklaas omstreeks 14.30 uur wordt verwacht om bij het grote pepernotenfeest van de Dikdakkers aanwezig te zijn. Het door Stichting De Grote Trek samengestelde programma staat ook dit jaar garant voor een groots Sinterklaasfeest!
De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Meppel, Stichting Ondernemersfonds Meppel en Stichting Waarborgfonds Meppel.

Foto: Ebel Zandstra