Nieuws

Inschrijving van start: Meppel City Run gaat digitaal

Meppel City Run gaat door in 2021! Helaas is er dit jaar geen groot spektakel in de binnenstad. Daarvoor in de plaats komt een digitale editie. De inschrijving is van start gegaan. Het idee is dat iedere deelnemer zelf op 28, 29 of 30 mei 2021 een rondje rent van 6,4 kilometer en de tijd registreert. Deelnemers kunnen hun tijd op twee manieren registreren. Het makkelijkste is door van tevoren een app te downloaden en de telefoon mee te nemen.

“Die app registreert dan de gelopen tijd”, vertelt organisator Wiebo Walstra. “En dat is helemaal niet ingewikkeld. Er zijn veel filmpjes gemaakt om het uit te leggen. Daarnaast hebben we een speciale helpdesk die mensen kunnen bellen voor vragen. We hopen daardoor te voorkomen dat het mensen afschrikt.” De andere manier van registreren is via een sporthorloge. “Zij kunnen zich aanmelden en dan achteraf de gegevens uploaden”, aldus Walstra.

Stip aan de horizon
Meppel volgt hiermee het voorbeeld van hardloopwedstrijden in de grote steden. Walstra liep daarom zelf een digitale marathon van Rotterdam en dat beviel hem goed. “Het is toch fijn is om een stip aan de horizon te hebben om naartoe te trainen. Normaalgesproken loop je je rondje en is het daarna best. Nu heb je meer een doel. Dan zie je toch dat het mensen extra stimuleert om dat extra stapje te gaan doen. Daarom moesten we sowieso iets doen.”

Helemaal gratis
Meedoen is helemaal gratis. “Wij maken veel minder kosten voor dranghekken, verkeersregelaars en andere faciliteiten. Aan de app zijn wel kosten verboden, maar we vinden dat we het we gratis beschikbaar moeten stellen. Sport is belangrijk en we geven graag een positieve impuls in coronatijd. Gelukkig zijn de sponsoren dat met ons eens.”

Het wedstrijdelement blijft staan. Na 30 mei maakt de City Run een klassement bekend. De snelste drie heren en de snelste drie dames krijgen een prijs.

Meer informatie: https://www.meppelcityrun.nl/

Foto Leo de Harder