Cultuur

Indieband Elephant trapt landelijke tournee af in Meppel

Deze maand presenteert de Rotterdamse indieband Elephant hun langverwachte tweede album ‘Shooting for the moon’. Vervolgens gaan ze uitgebreid op tournee in het Nederlandse clubcircuit, met optredens in grote zalen als Paradiso en de Oosterpoort. Meppel heeft echter de eer om af te mogen trappen. Zaterdag 23 september speelt Elephant bij de Muziekcoöperatie in Cultureel Centrum De Plataan.

Vorig jaar brak Elephant door met hun eerste album ‘Big Thing’, vol kwalitatief hoogstaande en prettig in het gehoor liggende gitaarpop. Het leidde tot een uitverkochte clubtour, veel airplay op de radio plus het label ‘Veelbelovend Talent’ van zowel de Volkskrant, 3voor12 als 3FM. Op het nieuwe album, dat wederom werd opgenomen in samenwerking met Pablo van de Poel van DeWolff, wordt de ingezette muzikale lijn succesvol voortgezet. Onweerstaanbare melodieën en fraaie gitaarsolo’s worden gebracht met standvastige nonchalance. Het nieuwe album ademt een positief en licht nostalgisch gevoel. Elephant is een hechte band die die koste-wat-kost iets móóis wil maken.

De Plataan gaat open om 20.00 uur, de aanvangstijd is 20.30 uur. Tickets voor het concert van Elephant kosten € 18,50 (inclusief kosten) en zijn te bestellen via www.muziekcooperatie.nl.

Tekst muziekcooperatie.nl/ foto Jan Hoekstra