Hoogste punt gasloze appartementengebouw

Gisteren, donderdag 27 februari, was er aan de Kromme Elleboog in Meppel een feestelijk kijkmoment op de bouwplaats van het in aanbouw zijnde appartementengebouw Wonen in het Hart. Toekomstige bewoners en genodigden vierden samen met projectontwikkelaar Van Wijnen en andere betrokken partijen het bereiken van het hoogste punt van dit duurzame woongebouw. De Kromme Elleboog in Meppel was jarenlang een vergeten stukje binnenstad. Voorheen stond op deze plek de drukkerij van Boom Pers.

Onder meer door de komst van het duurzame appartementgebouw Wonen in het Hart komt daar nu verandering in. Het complex is het eerste gasloze woongebouw in Meppel en telt in totaal 21 appartementen, waarvan er nog enkele beschikbaar zijn. Dankzij warmtepompen, zonnepanelen en hoogwaardige isolatie draagt Wonen in het Hart bij aan een CO2-neutrale toekomst. De oplevering van het woongebouw vindt volgens plan dit najaar plaats. Naast het appartementencomplex verrijst een parkeergarage.

In de loop van 2020 gaat ook inrichting van de openbare ruimte aan de Kromme Elleboog en de Groenmarkt op de schop. Er zijn nog appartementen beschikbaar. Interesse? Ga naar www.woneninhethart.nl.

Foto Van Wijnen