Ondernemend

Hoe worden apps gebruikt om geld te besparen?

Commerciële partnerbijdrage

Onze tijd is de tijd van de technologie. Elk jaar brengen multinationals hun innovatieve uitvindingen uit op de markt, zoals laptops en tablets met een steeds dunnere rand of VR brillen die steeds meer immersie bieden. Echter, wat het meest relevant blijft voor ons als consumenten, zijn de apps. We gebruiken ze voor bijna elke activiteit in ons dagelijks leven. Denk aan boodschappen, parkeren, online shoppen, enzovoort.
Maar hoe weten we welke apps het beste zijn om te gebruiken? Veel apps bieden betaalbaardere prijzen van gelijkaardige producten, en toch is het lastig te bepalen welke apps nou ècht de voordeligste prijs bieden, voor de beste service. review websites bestaan om klanten een kijkje te bieden in de statistieken van de websites of apps van waar ze willen consumeren.

Apps als extensie van bedrijven
Veel bedrijven, vooral supermarkten en horeca, brengen hun eigen apps uit. Hierin vind je exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen. Bedrijven hebben meerdere redenen om dit te doen. Ten eerste besparen ze geld als de consument direct bij hun afneemt, dan dit via een derde partij gebeurt aan wie de bedrijven geld moeten betalen. Als de consument direct bij een restaurant besteld, in plaats van bij Thuisbezorgd, hoeft dit restaurant geen geld aan Thuisbezorgd te betalen en kunnen ze het bespaarde geld als korting geven aan de consument om zo een betere positie op de markt te creëren.
Op deze manier wordt er geld bespaard bij de consument en gaan de bedrijven er niets op achteruit. Een win-win situatie. Daarnaast hebben de bedrijven de mogelijkheid om de kortingen weg te halen zodra ze de derde partij hebben weggewerkt, wat weer voor winst bij bedrijven zorgt op de lange termijn.

Automatisering
Het besparen van geld voor bedrijven kan ook via een minder consument gerichte weg, namelijk door middel van automatisering. Een bedrijf kan een app namelijk gebruiken als een vervanging van administratie en/of klantenservice. Als de app alle bestellingen verwerkt en doorvoert, veelgestelde vragen beantwoordt en zelfs een chatbot heeft, maakt dit de klantenservice en administratie grotendeels onnodig.
Het is dan aantrekkelijk voor een bedrijf om een investering te doen voor het ontwikkelen van een dergelijke app, om dan op den duur in hun kosten verminderen.
Het probleem is wel aanwezig dat het ontwikkelen van dergelijke software een relatief hoog kapitaal nodig heeft, wat bij lange na niet alle bedrijven hebben. Bedrijven voor wie het echt noodzakelijk of voordelig is om een app te ontwikkelen, kunnen terecht bij banken om een lening aan te vragen. Wel is het belangrijk een goede bank te kiezen die jouw beste interesse voor zich heeft. Hier kan je de reviews over banken bekijken om de beste uit te kiezen.

Voordeel voor de consument
Dat bedrijven steeds meer en betere apps ontwikkelen, die hun kosten bespaart, kan ook voor de consument voordelig uitpakken. Zo kunnen consumenten genieten van meer toegankelijke apps en lagere prijzen. Als bedrijven steeds betere software uitbrengen, betekent dat het steeds eenvoudiger wordt voor de consument om het te gebruiken. DIt is vooral een winst voor de ouderen in onze samenleving.
Daarnaast kunnen bedrijven lagere prijzen doorvoeren en hogere kortingen aanbieden. Als ze niet gebonden zijn aan derde partijen en minder vaste kosten hebben, betekent dit dat ze ook de prijs kunnen laten dalen.
Aan het eind van de dag kan je zeggen dat beide de producenten als de consumenten baat hebben bij technologische vooruitgang.