Ondernemend

Hoe lang kun je een open fles wijn bewaren?

Commerciële partnerbijdrage

Hoe lang kun je een open fles wijn bewaren? Je hebt net een fles wijn geopend, maar je weet niet zeker hoe lang die nog meegaat. Maak je geen zorgen! Hier zijn enkele tips om je wijn op zijn best te houden. Je kan je open fles wijn in de wijnkast bewaren of zelfs op het aanrecht.

Open wijn bewaren in de koelkast
Jouw open wijn in de koelkast bewaren is om verschillende redenen een goed idee. Ten eerste houdt het jouw wijn koel en altijd klaar om te drinken. Ten tweede beschermt het de wijn tegen licht en voorkomt het oxidatie, waardoor wijn na verloop van tijd “vies” of zelfs zuur kan gaan smaken. Ten derde – en misschien wel de belangrijkste reden, het zorgt ervoor dat je wijn niet omvalt. Dat wil je natuurlijk niet.
Bewaar je wijn ten slotte niet in de buurt van andere voedingsmiddelen of recipiënten – dit kan kruisbesmetting veroorzaken waardoor het smaakprofiel en de aroma’s na verloop van tijd veranderen!

Open wijn bewaren op je aanrecht
Zodra je een fles wijn hebt geopend, tikt de klok door. De houdbaarheid van de open fles wijn kan worden verkort door blootstelling aan warmte en licht, dus het is beter om de open fles wijn op een koele donkere plaats te bewaren zoals je koelkast. Als het echt niet anders kan, is het prima om de open fles wijn op uw aanrecht te laten staan. Het is wel het beste om de open fles wijn binnen een of twee weken op te drinken. Zorg er alleen voor dat je de wijn niet vergeet!

Open wijn kan lang meegaan. Bewaar hem uit direct zonlicht of overmatige hitte
Geopende wijn kan lang meegaan. Bewaar hem buiten direct zonlicht of overmatige hitte. Wijn wordt het best bewaard in een koele en donkere ruimte. De ideale temperatuur ligt tussen 10 en 18 graden Celsius. Hoe dichter je jouw open fles wijn bij deze temperatuur houdt, hoe beter hij zal smaken. Je kan dit het beste doen met een wijnklimaatkast met 2 temperatuurzones.
De beste manier om geopende wijn te bewaren is in de koelkast. Als je geen ruimte hebt voor een hele fles wijn in je koelkast, dan kunt je een koeltas gebruiken om de wijn koel te houden als je ermee reist.

Een open fles wijn kan je best lang bewaren
Wijn is een complexe drank waarvan op elk moment van het jaar kan worden genoten. Het vinden van nieuwe wijnen om te proberen, of ze nu rood, wit of zelfs rosé zijn, kan een spannend avontuur zijn voor wie graag verschillende smaken en geuren proeft. Of je nu net begint met deze reis of al jaren van wijn geniet, er zijn vele manieren om van uw favoriete wijn te genieten! Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke fles anders is, dus voel je niet onder druk gezet om je aan alle regels te houden als ze niet goed werken voor jouw smaak; volg gewoon onze tips over hoe lang een open fles wijn houdbaar is, zodat je altijd weet wat het beste werkt voor elk type drinker in je huishouden!