Hoe kies je een geschikte loungeset voor in de tuin?

Loungen in de tuin is tegenwoordig helemaal de trend. Loungen is lekker rusten en ontspannen na een drukke werkdag of na andere werkzaamheden. Optimaal loungen doe je met een loungeset. Een loungeset heeft enkele voordelen ten opzichte van een tuinstel. Het bevat namelijk altijd een ligbank of en ligbed om nog beter te ontspannen. Daarnaast heeft een loungeset een luxe en stijlvolle uitstraling. Dit is helemaal het geval met de mooie Van der Garde loungesets. Wil jij ook een loungeset in de tuin? Waar moet je dan op letten om de juiste voor jouw tuin aan te schaffen?

Meet het terras goed op
Omdat een loungeset doorgaans een ligbed of een (lig)bank bevat, is de afmeting meestal groter dan een normaal tuinstel. Wil je één van Van der Garde loungesets bestellen, dan moet je van te voren wel weten of een dergelijke set past op het terras of op je balkon. Goed meten is daarom erg belangrijk en houd ook rekening met andere zaken die je op het terras kwijt wilt, zoals een terrasverwarmer of extra stoelen. Zo voorkom je de teleurstelling dat het alsnog te groot uitvalt.

Materiaalkeuze
De materiaalkeuze is erg belangrijk. Met de keuze voor een materiaalsoort, bepaal je voor een groot gedeelte de uitstraling van je loungeset en de kwaliteit. Er zijn erg veel soorten waar je uit kunt kiezen. Een zeer populair materiaal is wicker, dit is een kunststof vezel en vertoont betreffend het uiterlijk grote overeenkomsten met rotan. Wicker is daarentegen veel beter bestand tegen de weersinvloeden. Er wordt vaak gekozen om wicker aan te brengen op een metalen frame, zodat de loungeset zeer sterk is. Met een houten loungeset heeft je loungeset een natuurlijk uitstraling en een loungeset van aluminium is weer zeer licht in gewicht.
Vaak bestaat een loungeset ook uit gecombineerde materialen. Zo heeft elke materiaal wel bepaalde voordelen en nadelen en heb je voldoende keuzemogelijkheden. Waar je overigens rekening mee moet houden, is dat een loungeset groot is en je deze in de winter niet gemakkelijk opbergt. Kies daarom altijd materiaal dat weerbestendig is, zodat je deze buiten kunt laten staan.

Een lounge dining set?
Een loungeset bestaat in de regel uit één of soms meerdere loungebanken als basis en met enkele stoelen en een tafel. De tafel bepaalt welke soort loungeset je hebt. Meestal is dit een salontafel. Heb je behoefte om ook buiten te eten of te werken? Dan kun je beter kiezen voor een lounge dining set. Een lounge dining set bevat geen salontafel, maar een dinertafel. Hierdoor is het mogelijk om én te loungen én samen met vrienden of familie lange zomeravonden na te tafelen.