Halve Stuiver bijna helemaal klaar

Even terug in de historie. Vroeger stond er aan de Hoogeveensweg een Café De Halve Stuiver. De naam herinnerde aan het oude toltarief dat men heel vroeger moest betalen om de Reest te passeren. Nu staat op die plek de Schiphorst, gespecialiseerd in zorg aan mensen met een dementie. Er was een ontmoetingsruimte het Stekkie maar dat had een koele 60er jaren uitstraling van een wachtkamer van een ziekenhuis. Lions club Meppel ZW Drenthe en Jaap de Boer van Herberg ‘t Plein staken de hoofden bij elkaar.

Ze bedachten een plan om daar een gezellige ruimte van te maken met de uitstraling van een bruine kroeg. Geld werd er ingezameld via diverse acties in het najaar van 2019. Bij de opening van de Halve Stuiver tegen het eind van 2019 was er een veiling en tombola die voldoende geld en toezeggingen van meer dan 20 sponsoren opleverden waardoor het Café kon worden afgebouwd en er een mooi terras kon worden aangelegd. Inmiddels is er ondanks de coronabeperkingen hard doorgewerkt en is ook het aanliggende terras van de Halve Stuiver bijna klaar.

Deze week werd de proefopstelling van de stoelen en banken gemaakt. Want het terras moet coronaproof zijn. Nog even dan kunnen de bewoners van de Schiphorst ook hun mooie terras van Café de Halve Stuiver in gebruik nemen. De kroon op het werk van Lions club Meppel ZW Drenthe, Jaap de Boer en alle gulle gevers en sponsoren die dit project hebben weten te realiseren.

Foto Paul Laanstra