Groen licht voor ‘mini-Meppeldag’ op 12 augustus

Donderdag 12 augustus is er braderie in het centrum van Meppel. De Meppeler ondernemers staan met kraampjes voor hun winkels en er is muziek. Na goed overleg en enkele aanpassingen in het plan heeft burgemeester Korteland de vergunning ondertekend.

“Het gaat door!”, jubelt een enthousiaste Arnold Schuurman. De centrummanager is met André Kist van de ondernemersvereniging kartrekker van het evenement.

Vorige week heeft de burgemeester de handtekening gezet onder de vergunning, nadat Schuurman en Kist de plannen aanpasten. “We hebben een aantal dingen moeten aanleveren met betrekking tot de corona-veiligheid”, vertelt Schuurman.

In het nieuwe plan speelt de braderie zich af in het centrum van Meppel. Dat wordt opgedeeld in secties. Elke sectie is afgezet met hekken. Verkeersregelaars controleren de drukte. Als het te druk is, wordt een sectie afgesloten. Alle kraampjes staan aan één kant van de weg en ze worden ruim opgezet.

“Alles om overbevolking tegen te gaan”, vervolgt Schuurman. Hij voorziet zo’n vijftig kramen. “Dat zijn de winkeliers zelf. We doen dit voor de Meppeler ondernemers. Zij hebben een slecht anderhalf jaar achter de rug.”

Ook de muzikanten hebben duidelijke corona-instructies. Er zijn kleine bandjes geregeld die al bewegend optreden. Schuurman: “Zij gaan al muziek makende door de stad lopen. Dan heb je wel muziek, maar niet 100 mensen die stilstaan rond een bandje.”

Schuurman hoopt desondanks op een hoop mensen in zijn stad. “In de huidige weersvoorspellingen krijgt het weer een dikke 7! Dat wordt dus erg gezellig.”

Foto RTV Meppel (DMD 2019)