Exposities

Grensloos Kunst Verkennen nieuw én vertrouwd

De twaalfde editie van de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk, IJhorst en het tussenliggende Reestdal vindt dit jaar voor het eerst plaats in mei en wel van 12 tot en met 29 mei 2022.

Het is als vanouds, dat het werk van meer dan twintig kunstenaars een passende locatie krijgt in een van de dorpen of rond de Reest. Verreweg de meeste kunstenaars exposeerden niet eerder bij GKV. Nieuw en niet eerder vertoond is de binnen- en buitenkunst, die geïnspireerd is op het Reestlandschap.

Ander nieuws: via een QR-code kan de bezoeker meer informatie over de kunst en/of kunstenaars ontdekken; zes kunstenaars zijn op verschillende dagen aanwezig om met de bezoekende kunstliefhebbers in gesprek te gaan. Verder is er voor het eerst een fotowedstrijd met een kunstwerk als prijs.

Wat is Grensloos Kunst Verkennen
Voor wie het nog niet kent: Grensloos Kunst Verkennen is een fiets- of wandelroute van ongeveer acht kilometer, langs werk van drieëntwintig professionele kunstenaars die internationaal, nationaal of regionaal bekend zijn, op vierentwintig verrassende binnen- en buitenlocaties. De kunst op de binnenlocaties is van donderdag tot en met zondag in eerder genoemde periode te bezichtigen.

Naast beelden, tekeningen, schilderijen, kunst in het landschap, werk van textiel, foto’s en design, kunt u ook een video-installatie zien en werken waarin beweging en dynamiek een kenmerkend element is.

Ook nieuw: diverse activiteiten
Bij AtelierNL kunt u meewerken aan een gezamenlijk kunstwerk: de wereld in een zandkorrel. Met meegebracht zand maakt u een verfmonster en zet dat op een kaartje.

In de kerk van IJhorst kunt u werken met naald en draad in het verlengde van de tentoonstelling van Annie van Gemert en Daphne van den Berg.

Het fotoproject: bezoekers kunnen foto’s van een van de kunstwerken mét een bezoeker insturen om mee te dingen naar de prijs: een kunstwerk.

Bezoekende kinderen en de kinderen van de basisscholen uit de Wijk en IJhorst kunnen de route beleven aan de hand van een speurtocht met opdrachten.

Nieuwgierig geworden? Grensloos Kunst Verkennen biedt voorproefjes van de kunst, kunstenaars en activiteiten op Instagram, Facebook en de website!

Foto eigen (Eveline Kieskamp – Frozen queen III)