Cultuur

Gratis Theatervriendschap Schouwburg Ogterop

In de week van maandag 28 maart lanceert Schouwburg Ogterop (Meppel) een bijzondere theatercampagne voor huidige en nieuwe Theatervrienden waarbij men uitgenodigd wordt om gratis vriend van het theater te worden. In de afgelopen jaren hebben zowel publiek als theater zelf niet volop kunnen genieten van al het moois dat theater biedt.

Dat velen toch Theatervriend zijn gebleven waardeert de schouwburg en dat wil ze een beetje terug geven door het seizoen 2022-2023 de vriendschap gratis te laten zijn. Nieuwe vrienden zijn natuurlijk van harte welkom onder dezelfde voorwaarden, want de beste manier om artiesten en theaters te steunen is door vooral te komen! Aan zo’n vriendschap zitten natuurlijk leuke voordelen verbonden, zoals de brochure thuis gestuurd krijgen, voorrang op de kaartverkoop en korting op bepaalde voorstellingen.

Huidige Theatervrienden krijgen een cadeautje thuis, via post of persoonlijk aan de deur, en overige inwoners worden in de openbare ruimtes verrast met korte filmpjes of delen van een theatertekst. Die tekst is speciaal voor Ogterop geschreven door Jibbe Willems. En zijn tekst is speciaal voor Ogterop voorgedragen door cabaretier Youp van ’t Hek, actrice Lotte Dunselman en muzikant William Bossong.

Op allerlei plekken in en om Meppel komt de prachtige poëtische theatertekst voorbij; in video’s op schermen in een wachtkamer of etalage, of in de vorm van een quote op posters langs de weg. Mooie woorden die je voor eventjes doen dromen dat je in het rode pluche van een theaterzaal zit.

Theaterdirecteur Natalie Straatman: “We beseffen dat de binding met ons theater moeilijk te behouden is door de periode waarin we veel dicht moesten zijn en veel voorstellingen uitvielen. We konden allemaal niet genoeg genieten van Schouwburg Ogterop. Ons publiek niet van voldoende voorstellingen en wij niet voldoende van het ontvangen van ons publiek. De gedachte van de tekst? ‘Er is meer dat ons bindt dan dat ons scheidt’. Zo zien wij dat ook…en vriendschap is een prachtige vorm van verbinding.”

Het filmpje waarbij de tekst wordt voorgedragen is o.a. te zien op de website van Ogterop. Filmpje zien? Zin in Theater gekregen? Of wil je Theatervriend worden? Kijk op https://www.schouwburgogterop.nl/

Foto Boris Loman