Grachtenfestival Meppel met een bomvol programma

In het weekend van 8-9-10 juni 2018 vindt het 14-e Grachtenfestival Meppel plaats. Dit jaarlijks terugkerende evenement is inmiddels niet meer weg te denken op de evenementenkalender van Meppel. Het Grachtenfestival Meppel kenmerkt zich door allerlei activiteiten, waarbij het accent ligt op de mooie grachten van Meppel. En dat is niet voor niets. Het volledige programma vindt u hier http://www.grachtenfestivalmeppel.nl/

De stad dankt een groot deel van zijn groei en bloei aan de vele vracht- en turfschepen die in vroeger jaren de stad doorkruisten en werk en handel brachten. Meppel vormde en vormt nog steeds het belangrijkste knooppunt in het net van waterwegen in Zuidwest-Drenthe en werd en wordt daarom de toegangspoort naar het noorden genoemd.

Veel van de vertrouwde programmaonderdelen komen terug, maar aan afwisseling geen gebrek.
In 2017 werd het nieuwe programmaonderdeel “Meppel aan Zee” gepresenteerd. Dit biedt belangstellenden de kans om eens een kijkje te nemen achter de schermen van de Meppeler Haven. In 2017 was dit een groot succes. Op 9 juni vindt dit programmaonderdeel plaats. Het speelt zich af in de haven van Meppel.
Bezoekers kunnen gebruik maken van gratis pendelboten. Er zijn twee opstapplaatsen: de steiger bij Molen De Weert (Weerdstraat 8, 7941 XH Meppel) en de steigers bij Jachthaven Meppel (Zomerdijk 35 7942 JS Meppel).
Ook zal dit jaar weer de City Swim Meppel plaatsvinden. Zondag 10 juni zal er o.a. worden gestreden om het Open Meppeler Kampioenschap.

Naast deze programmaonderdelen zijn er tal van activiteiten te beleven in het tweede weekend van juni. Vrijdag 8 juni zal er gestart worden met het Boom Lab bungee-roeien voor bedrijventeams, gevolgd door de vierde editie van de Late Night Grachtenwalk met ook dit jaar weer 2 prachtige routes voor de wandelliefhebbers.

Op het Rabobank Kindereiland is er weer van alles te beleven voor de kinderen. Het Bleekerseiland kent dit jaar als thema “The Jungle”. De Koninklijke Marine zal aanwezig zijn met o.a. een klimtoren.
Uiteraard zullen de grachten gevuld zijn met de prachtige historische schepen, komen de braderieliefhebbers ruim aan bod en kunnen ook de koopjesjagers hun hart ophalen tijdens de Outlet verkoop in de Meppeler binnenstad.
Voor de muziekliefhebbers is er zaterdag overdag het piraten-shantykorenfestival in de binnenstad en op zondag het balgenfestival op de Prinsengracht.
In de namiddag en in de avonduren op zijn er diverse muzikale optredens op de Stoombootkade en het drijvend podium. Met optredens van Willem Spans, Take 7, Lemonade en Jools is de muziek uit regio sterk vertegenwoordigd.

Programma: http://www.grachtenfestivalmeppel.nl/

Foto Leo de Harder