Nieuws

GL: iedereen moet zich thuis voelen in Meppel

GroenLinks-raadslid Anouk de Vlieg maakt zich zorgen over de discriminatie in Meppel. Ze roept daarom de gemeente op geen geld meer te verspillen aan eindeloze controles van mensen. “Ik zie dat niet iedereen zich thuis voelt in Meppel”, aldus De Vlieg. “Soms heel letterlijk, omdat het vinden van een woning jaren duurt. Soms ook doordat inwoners zich gediscrimineerd voelen. Of doordat ze in hun leven te maken hebben met financiële, mentale of fysieke uitdagingen.”

Zaken als de toeslagenaffaire moeten achter ons liggen, stelt de politicus. Ze wil dat inwoners van Meppel zich gesteund voelen. “Dat begint vaak met politieke keuzes. Kiezen we er als gemeente voor om je inwoners te benaderen vanuit vertrouwen en te investeren in de inwoner? Of gaan we voor wantrouwen en het verspillen van geld aan eindeloze controles, zoals we zien bij het toeslagenschandaal?”

De Vlieg zit dat ook terug in het huidige duurzaamheidsplan van Meppel. “Kies je voor een helder plan met een meetbaar resultaat of neem je genoegen met een niet meetbaar voornemen zonder hier concrete acties aan te verbinden? Bij dit soort politieke keuzes blijft de huidige coalitie (VVD, CDA & Sterk Meppel) inzetten op wantrouwen richting inwoners en een duurzaamheidsplan met ‘bestemming onbekend’. En dat terwijl een duurzaam Meppel waar je je thuis kan voelen, vraagt om het tegenovergestelde! Het is tijd voor een gemeente die zijn inwoners vertrouwt en voor een ambitieus duurzaamheidsplan. Daar zet ik me dan ook voor in! Op naar een CO2 neutraal Meppel waar echt iedereen zich thuis voelt. Bij onze fractie is iedereen welkom om mee te denken over hoe we dit nog beter aan kunnen pakken.”

Foto Leo de Harder