Natuur

Gezocht: Junior Rangers voor Nationaal Parken

Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud, houd je van de natuur, buiten zijn en je handen uit de mouwen steken? Dan heb je het in je om een goede Junior Ranger te worden. In september is in de Overijsselse Nationaal Parken de kick-off van het nieuwe Junior Rangers-seizoen. In Overijssel zijn er twee Junior Ranger groepen actief: de groep in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en in de kop van Overijssel vind je de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zo kunnen jongeren met elkaar op pad in een natuurgebied waar ze dichtbij wonen.

Met een vaste groep jongeren kom je eenmaal per maand samen. Je gaat op pad met experts om te leren hoe je natuur moet beheren en onderhouden en daarbij kom je soms op plekken waar alleen boswachters komen. Het is een afwisselend programma waarin je veel leert over de planten, dieren en de prachtige omgeving van het Nationaal Park. De Junior Rangers gaan bijvoorbeeld sporen zoeken, soorten inventariseren, vogels ringen, eetbare planten zoeken en opeten, maar bijvoorbeeld ook bushcraften.

De jongeren komen in het seizoen van september t/m juni tien keer samen. Beide Junior Ranger groepen hebben op zaterdag 4 september de kick-off van het nieuwe seizoen. Het afsluitende zomerkamp vindt plaats in juli. De activiteiten worden gecoördineerd door vaste begeleiders. De kosten zijn €50,00 per deelnemer per jaar.

De Junior Rangers van Weerribben-Wieden zijn op 4 september langs de waterkant voor wateronderzoek. De rangers van Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal gaan bushcraften. Lijkt het je leuk om Junior Ranger te worden? Stuur dan een e-mail naar juniorrangers@ivn.nl en geef aan in welk van de twee parken je op 4 september wil kennismaken.

Foto IVN