Gemeente start met werkzaamheden in het centrum

Maandag 17 mei is de gemeente Meppel gestart met werkzaamheden in het centrum van de stad. Er wordt gewerkt op het Prinsenplein en in de Dirk Jacobsstraat.

Prinsenplein
Op het Prinsenplein wordt een rioolput vervangen. De bestrating op de kruising wordt daarvoor verwijderd. Het vervangen van de put en een deel van het riool volgt daarna. De werkzaamheden duren tot 19 juni. Door de lekkage in de put stroomt er continu grondwater met zand de put in. Dat zorgt voor verzakkingen in de weg. De put ligt aan de rand van het drukke winkelgebied. Verzakkingen op deze plek zorgen daardoor voor een behoorlijk groot veiligheidsrisico. Volgens de gemeente zijn de gevolgen niet te overzien als het mis gaat. De put en omliggende riolering gaat daarom op de schop. De renovatie kost de gemeente 121.000 (exclusief BTW).

Dirk Jacobsstraat
De rijbaan vanaf de Marktstraat tot de parkeerplaats van de Jumbo wordt voorzien van nieuwe bestrating. Ook worden er parkeerplaatsen aangelegd. De werkzaamheden duren enkele weken. Omleidingen worden aangegeven.

Foto Bastian van de Belt