Geen Grachtenfestival in 2020 …wat een jaar

Alles was er klaar voor. Nog wat puntjes op de i zetten en dan zouden de grachten van Meppel in het 2e weekend van juni weer het toneel zijn van een spetterend Grachtenfestival. Na de zeer succesvolle jubileumeditie in 2019, lag er de uitdaging voor de organisatie om deze te evenaren of zelfs te overtreffen.
Vanaf september 2019 was de organisatie al weer volop in beweging om deze doelstelling te realiseren. Aan alles kon je merken dat het in 2020 wel weer goed zou komen en er wederom een prachtig evenement op stapel stond.

Nadat de berichtgevingen over het Coronavirus in China ook ons bereikten, Sinds de eerste besmetting eind februari in Nederland, kwam alles in een stroomversnelling. Er volgde veel overleg en uiteindelijk is er eind maart besloten om het Grachtenfestival 2020 niet door te laten gaan. Met alle betrokken partijen is direct contact opgenomen. Gezien de vele steunbetuigingen en teleurgestelde, maar wel begripvolle reacties, blijkt wel dat het Grachtenfestival enorm leeft binnen Meppel. Nu, na ruim 9 maanden Corona in Nederland, is de situatie nog steeds erg onzeker.

Zeer ingrijpend allemaal en wij wensen iedereen heel veel sterkte toe om deze moeilijke tijden goed door te komen. Of het Grachtenfestival in 2021 door kan gaan is erg onzeker. Het bestuur heeft besloten om uiterlijk 1 maart 2021 hier een beslissing over te nemen. De programmering is rond, de financiële toezeggingen en medewerking van vele betrokkenen is er. Aan ons zal het niet liggen. Wij bedanken in elk geval een ieder die het mogelijk maakt om dit prachtige evenement te kunnen organiseren en hopen dat het tij snel zal keren.

Foto Leo de Harder