Gedachtenisconcert: Ein Deutsches Requiem

Op zaterdagavond 9 november wordt er in de Grote of Mariakerk te Meppel een gedachtenisconcert gehouden. Het koor Musica Vocalis uit Zwolle, begeleid door een samengesteld orkest, zingt o.l.v. Mannes Hofsink Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms in een unieke versie. De solisten zijn de sopraan Heleen Koele en de bas/bariton Roele Kok.

De originele bezetting bestaat uit een compleet symfonieorkest om de meer dan 200 zangers te kunnen begeleiden.
Aan de basis voor deze uitvoering staat de bewerking uit 2010 van Joachim Linckelmann voor een kamermuziekensemble, bestaande uit strijkers, blaaskwintet en pauken. Speciaal voor deze uitvoering zijn orgel en harp toegevoegd; instrumenten die in de originele symfoniebezetting ook voorkomen. Koor en solisten zingen de originele partijen.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Orgelconcerten Meppel en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Waarborgfonds Meppel, het Prins Benard Cultuurfonds, de Stichting Burgerweeshuis Meppel en het Cultuurplatform Meppel.

Kaarten kosten € 15,- aan de kassa, € 13,50 in de (online) voorverkoop. Tot 16 jaar en studenten € 7,50. Houders van een vriendenpas hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicavocalis.nl en bij Riemer Barth Boekhandel, Meppel. Aanvang van het concert in 20.00 uur. Van harte welkom.

Foto Ebel Zandstra (Musica Vocalis)