Filmhuis dinsdag 2 oktober: The Florida Project

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel vlakbij Disney World, Florida. De vakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door met vriendinnen het terrein te verkennen en kattekwaad uit te halen; fikkie stoken, auto’s onderkwatten, joelen naar een topless zonnende buurvrouw en gierend van de lach wegrennen. Haar 22-jarige moeder doet haar best zo goed mogelijk voor haar te zorgen. Maar als 22-jarige wil zo ook gewoon wat lol beleven. Hotelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel houdt, totdat het echte leven Haley inhaalt en zij de harde realiteit onder ogen moet komen. The Florida Project van regisseur Sean Baker is een ontwapende film over hoe een moeder en dochter het hoofd boven water proberen te houden. En dat onder de rook van Disney World.

Ondanks het thema is de film nooit zwaar of prekerig, dankzij de energieke en levensechte hoofdrollen.
Sean Baker was eerder al opgevallen met zijn met een smartphone geschoten film Tangerine. Opnieuw levert hij een prachtige, liefdevol in beeld gebrachte film. De film is dan ook terecht overladen met prijzen.

Te zien: dinsdag 2 oktober, 20.00 uur
Regie: Sean Baker | Cast: Brooklynn Prince (Moonee), Bria Vinaite (Halley), Willem Dafoe (Bobby), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2017
Foto Filmhuis
Kaarten www.schouwburgogterop.nl