Festival van Geluk feestelijk van start

In Meppel is het leven goed en dat geluk delen we graag. Deze week kan iedereen kennismaken met alle smaken van geluk die de gemeente Meppel te bieden heeft tijdens het Festival van Geluk. Burgemeester Richard Korteland gaf zaterdag de aftrap en proostte, samen met de initiatiefnemers, op een succesvolle week. ‘Het is voor mij een geluksmoment om in dit prachtige, groene decor het festival te openen’, vertelde hij. Met uitzicht op de Nijeveense weilanden werd de champagnefles ontkurkt. Niet voor niets was gekozen voor deze sfeervolle setting. ‘Het geluk van de Meppelers heeft alles te maken met zich thuis voelen, vrijheid, leefbaarheid en groen. Een geluk dat uitnodigt om te delen’, aldus de Burgemeester van Geluk.

De coördinatie van het Festival van Geluk is in handen van Stichting Merk Meppel. Afgelopen halfjaar heeft zij regelmatig met de verschillende sectoren om de tafel gezeten met als doel het geluk in Meppel zichtbaar te maken. Dit heeft geresulteerd in een verrassend programma van meer dan 35 activiteiten en evenementen georganiseerd door verschillende bedrijven en organisaties. ‘Het is fantastisch dat dit in Meppel kan en dat de ondernemende Meppelers dit initiatief met beide handen aangrijpen’, zegt Marieke Navarro, voorzitter van Merk Meppel, enthousiast. ‘Dit verdient een groot compliment! Er is iets geweldigs ontstaan. Heel veel dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.’

Iedereen kan deze week meedoen en geluksmomenten delen. Voor sommige activiteiten is aanmelden nodig, een groot aantal is ook vrij te bezoeken. Navarro doet graag een kleine opsomming; ‘Je kan samen zingen of dansen, samen eten, een goed gesprek voeren of sportief bezig zijn met elkaar. Ook is er aandacht voor de mensen die het minder hebben en wat extra aandacht verdienen’, hoe mooi is het dat ook hier aan wordt gedacht.

RTV Meppel is deze week omgedoopt tot GeluksTV en staat in het teken van liefde en geluk. Ook wordt er dagelijks verslag gedaan van de activiteiten. Via social media en de krant wordt iedereen op de hoogte gehouden en bij verschillende activiteiten zijn de Groene Muggen aanwezig om de bezoekers en deelnemers gastvrij te verwelkomen. Het Festival van Geluk is van en voor iedereen.

Het actuele programma en schema is te vinden op www.festivalvangeluk.nl

Foto Hans Wolff