Evert Bloemert uit Staphorst in ‘Je Geld of Mijn Leven’

Evert Bloemert uit Staphorst was deze week te zien in het tv-programma ‘Je Geld of Mijn Leven’. In dit EO-programma volgt presentator Bert van Leeuwen vier patiënten die proberen via crowdfunding geld bij elkaar te krijgen voor een voor hen onbetaalbare behandeling, therapie of operatie. Bloemert liep in 2016 een dwarslaesie op, toen er tijdens zijn werk een zware lading kozijnen op hem terechtkwam. De 42-jarige Staphorster wil door zijn deelname aan het programma geld inzamelen voor een ‘exoskelet’, die hem helpt weer te kunnen staan en lopen.

Bloemert weet niet van opgeven. Ook na zijn ongeluk zoekt hij manieren om actief te blijven. Zo ruilt hij zijn mountainbike in voor een handbike. In het handbiketeam komt hij in contact met Dennie Jager, die hem laat kennismaken met het exoskelet. “Het is een kippenvelmoment als ik dat zie. Dan krijg ik koude rillingen over mijn rug… Dat dat misschien in de toekomst ook een ding voor mij zou zijn. Wie een bijdrage wil leveren, kan doneren via de website eo.nl/leven.

Foto EO