Nieuws

Er wordt al druk gesupt in Meppel

Een nieuw gezicht op de wateren van Meppel: er wordt druk gesupt. De Laat Teamuitjes Makelaar verhuurt vanaf vandaag supboards op de camperplaats aan Westeinde 43 en daar wordt al goed gebruik van gemaakt.

Het verhuurbedrijf heeft twintig borden klaarstaan. “En die verwachten we de komende weken vaak uit te verkopen, helemaal met het prachtige weer op komst”, vertelt eigenaar Jacco de Laat. “De meeste klanten komen zo aangelopen, maar reserveren kan natuurlijk ook.”

Een supboards is een soort surfplank. Je beweegt je voort door gebruik te maken van een peddel. Vanaf de camperplaats kun je veel kanten op. “De hele Reest kun je afvaren richting de Westerkade”, vervolgt de ondernemer. “Dan kun je tot aan het voormalige politiebureau komen. En je kunt over het Westeind, voor de molen langs op de Reest door het Wilhelminapark. Dat zijn echt mooie routes.”

Volgens De Laat is het voor iedereen geschikt, mits je je zwemdiploma hebt. “Het is even balans zoeken, maar voor iedereen goed te doen”, zegt hij. “Ik heb wel kinderen van acht op de plank gehad, tot mensen van 65. Ouderen hebben wel iets meer hulp nodig bij balans zoeken en daar helpen we ook bij. Je kunt staand, maar ook op je knieën suppen.”

De Laat organiseerde al sup-evenementen in andere steden. Nu gaat hij ook in zijn eigen woonplaats Meppel aan de slag. “Meppel heeft ook prachtig water. Daarom gemeente Meppel benaderd of we hier mochten verhuren. Zij waren gelijk enthousiast. De havenmeester heeft ons ook geweldig geweldig geholpen.”

De planken zijn dagelijks te huur vanaf vandaag tot tot aan 30 september, mits het goed weer is. Het eerste uur kost 15,00 euro, het tweede uur 12,50 en elk volgend uur 10,00 euro. “Het is een heerlijke manier om rustig van de omgeving te genieten”, besluit De Laat.

Foto Teamuitjes