Nieuws

Echtpaar 4 keer 80 km rijden voor vaccinaties, update

Naar aanleiding van het artikel van gisteren ontvingen wij een reactie van de GGD Drenthe. Het handelt over de mijnheer en mevrouw die in verschillende maar wel aansluitende leeftijdsgroepen vallen. 80 Plus en 75-80 jaar. Samen naar een afspraak gaan kan, zodra je beiden een uitnodiging hebt ontvangen. 75+ ontvangt die vanaf deze week. Dichterbij vaccineren kan vaak ook, wanneer je op een later moment nog eens probeert. Er komen steeds weer mogelijkheden bij, maar dat is afhankelijk van de levering van vaccin.

Het duurt dan misschien wat langer voor je de afspraak hebt, maar dan is die wel dichterbij. In dit specifieke geval ( zie het artikel van 27 febr. jl) adviseren we even te wachten op de tweede uitnodiging en dan via het afsprakennummer opnieuw te proberen de afspraken te combineren én een locatie dichterbij te zoeken. Gemaakte afspraken kunnen via dat nummer ook worden verplaatst. Het is begrijpelijk dat dit soms veel vraagt van ouderen en hun naasten die hen begeleiden.

Er is een beperkte hoeveelheid vaccin en met grote locaties door het hele land kunnen we zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk vaccineren. Daarom wordt hier toch voor gekozen. GGD Drenthe heeft overigens geen invloed op dit beleid. Wij staan klaar om meer te vaccineren én meer locaties te openen. Het wachten is op de vaccins. Aldus GGD Drenthe.